dc.contributor.author |
Wosiacki, Gilvan |
|
dc.contributor.author |
Silva, Nelci Catarina Chiquetto |
|
dc.contributor.author |
Nogueira, Alessandro |
|
dc.contributor.author |
Denardi, Frederico |
|
dc.date.accessioned |
2011-08-10T13:15:14Z |
|
dc.date.available |
2011-08-10T13:15:14Z |
|
dc.date.issued |
2005-08 |
|
dc.identifier.citation |
WOSIACKI, G. et al. The apple and its fructose content cultivar sansa: a case study. Publ. UEPG Ci. Exatas Terra, Ci. Agr. Eng., Ponta Grossa, v. 11, n. 2, p. 27-39, ago. 2005. |
pt_BR |
dc.identifier.uri |
http://ri.uepg.br:8080/riuepg//handle/123456789/565 |
|
dc.description.abstract |
Besides the high fructose content, the level of malic acid and of phenolic compounds clearly show apples as fruits with industrial appeal and it is possible to discriminate the cv. Sansa as a good alternative of raw-material for processing purposes, especially for the clarified juice healthy for obese person or for those with an insulin deficiency being assisted by a physician. |
pt_BR |
dc.description.abstract |
Não somente o elevado conteúdo de fructose, mas também os teores de ácido málico e de compostos fenólicos claramente indicam as maçãs como frutas com forte apelo industrial. Dentre elas é possível discriminar a variedade Sansa como uma boa alternativa de matéria-prima para processamento especialmente visando a obtenção de sucos clarificados saudáveis para pessoas obesas e para pessoas que apresentam deficiência na produção de insulina desde que sob controle médico. |
pt_BR |
dc.language.iso |
en_US |
pt_BR |
dc.subject |
Fructose |
pt_BR |
dc.subject |
Apple |
pt_BR |
dc.subject |
Sugars |
pt_BR |
dc.subject |
Processing |
pt_BR |
dc.title |
The apple and its fructose content cultivar sansa: a case study |
pt_BR |
dc.title.alternative |
Maçãs e seu conteúdo de fructose cultivar sansa: um estudo de caso |
pt_BR |
dc.type |
Article |
pt_BR |